Nieuws Jeugd Atelier

Kerstknutsel 2020

In de voorgaande jaren was het Jeugdatelier Gorinchem altijd op 5 plaatsen in Gorinchem actief in de laatste week van november om met de basisschoolleerlingen een kerstknutsel te maken. Dit jaar is het anders door de Corona maatregelen.

De leerlingen van Jeugdatelier Gorinchem hebben voorbeelden gemaakt voor de kinderen in de stad. Via school krijgen alle leerlingen een kerstmagazine en aanwijzingen om hun knutsel te maken én op te hangen in de 8 grote kerstbomen (onder de knutseluitleg staan de locaties van de bomen die vanaf 14 december klaar staan voor de versieringen) die door de gemeente staan verspreid. In elke wijk staat een boom. En die bomen moeten prachtig versierd worden. Gebruik jouw eigen fantasie en kijk welke spullen je thuis bij de hand hebt om mee aan de slag te gaan. Het hoeft geen bijzonder materiaal te zijn. Met een dennenappel, kurken, WC-rolletjes, oude CD-tjes, ijsstokjes, melkpakken en wasknijpers maak je de mooiste knutsels.

Heb je toevallig nog een dennenappel thuis? Daar kan je een geweldig leuke rendierknutsel mee maken.

  

Of je maakt een lekkere pindaslinger en voerhuisje voor de vogels van een melkpak. Maak een deurtje in het melkpak en doe wat vogelzaadjes of stukjes brood met pindakaas erin. Dat vinden ze heerlijk.

Ben je een echte schilder en wil je een mooi buitenschilderijtje maken in winterse sfeer. Gebruik een plankje of stukje hardboard en schilder bij voorkeur acrylverf, dan hoef je het niet af te lakken met vernis. Dat moet wel als je schoolverf/plakkaatverf gebruikt. Je kunt er ook nog allerlei leuke glimmers op plakken.

Heb je nog een oude transparante of gekleurde kerstbal liggen die niet meer zo mooi is? Dan ga je recyclen. Beplak hem dan met mozaieksteentjes of glimmers en hij is weer helemaal top!

Heb je een houtschijfje? Dan kan je echt lekker aan de slag! Hoe pak je het aan? 

 • Maak een gaatje en bevestig daar het ophanglintje aan als hij klaar is. Hou het gaatje aan de bovenkant.
 • Trek het houtje om met een potlood op een wit blaadje, nu heb je jouw werkruimte afgetekend.
 • Schets 1 of meer voorbeelden van wat je wilt gaan maken.
 • Wil je verven? Dan is het handig om een achtergrondkleur te gebruiken, een grondverf. Gebruik bij voorkeur acrylverf, die kan tegen buiten hangen. Heb je dat niet, werk het dan met transparante lak af! Nu ga je het ontwerp uitvoeren in verf. De fijne omlijning kan heel handig met een zwarte stift worden gedaan, dan heb je meer sturing.
 • Wil je met de houtbrander aan de slag? Denk aan de veiligheid en zorg dat er een volwassene in de buurt is. Laat de brander goed heet worden. Deze versiering kan zonder nabehandeling naar buiten.
 • Misschien wil je plakken. Gebruik dan lijm die tegen buiten kan.

Op mijn speciale Kerstknutsels 2020 Pinterest pagina staan nog veel meer voorbeelden: (2) Pinterest 

Heel veel knutselplezier!

En zorg dat alle bomen vol komen met mooie kerstknutsels!!

Je kunt jouw mooie knutsel vanaf maandag 14 december 2020 ophangen in de volgende bomen:

 • Haarwijk - Rozenobel
 • Lingewijk - Van Hoorneplein
 • Stalkaarsen - Hoek Dr. Hiemstralaan / Dr. Schoyerstraat
 • Gildenwijk - Natuurcentrum
 • Gorinchem Oost - Dikkertje Dap / Fluitketeltje
 • Hoog Dalem - Beatrixlaan / Steurgat
 • Binnenstad - Kalkhaven dit is de nieuwe locatie! Ivm werkzaamheden kon de boom bij Heerenlaantje / Bagijnenwalstraat niet geplaatst worden
 • Stadhuisplein.

 

Zoeken

Laatste nieuws

Over Atelier Gorinchem

Stichting Atelier Gorinchem

 "Verbinden door Kunst"

Stichting Atelier Gorinchem zet zich in om kunst en cultuur op een creatieve manier in Gorinchem te bevorderen.

 

Ondertussen op Facebook

Copyright © 2020 Atelier Gorinchem. All Rights Reserved. Designed By © Fotoexpressie

Search