Nieuws Senioren Atelier

Senioren Atelier op donderdagochtend

Seniorenatelier lesblok 2-2020

Het Seniorenatelier Gorinchem gaat op 5 maart 2020 verder met lesblok 2-2020. Met nieuwe lessen in de Bibliotheek Aanzet, Groenmarkt 1 in Gorinchem. Deze nieuwe locatie geeft geweldige mogelijkheden om even een mooi boek erbij te pakken over een kunstenaar of kunststroming. Tijdens eerdere lessen werken we met potlood, houtskool, acrylverf, aquarel, glas, karton en klei. Zelfs de moderne 3-d pennen zijn gebruikt. Samen met de cursisten vullen we het programma voor het nieuwe lesblok.

In de zomer van 2019 startte Marleen van Zwienen met het Seniorenatelier, waarin Gorcumse ouderen hun creatief talent ontdekken. Van Zwienen is veelzijdig beeldend kunstenaar en kunstdocent. Naast het atelier voor senioren geeft zij al vele jaren gevarieerde kunstlessen aan kinderen met het Jeugdatelier. Ook het basisscholen en voortgezet onderwijs weten haar via de Culturele Menukaart te vinden.

De ateliers waren aanvankelijk in het gebouw van Yulius aan de Wijnkoperstraat 2. Sinds november is het Seniorenatelier ook actief in de Binnenstad. Daar maakte de donderdagochtendgroep gebruik van het Atelier van de Meester in het Gorcums Museum. Een creatieve en kunstzinnige omgeving die zeer inspirerend werkte. De cursisten kregen regelmatig een rondleiding langs de kunstwerken om daarna geïnspireerd zelf werk te maken. Het tweede lesblok van 2020 gaat daar van start op donderdag 5 maart en duurt t/m 9 april 2020. De locatie is Bibliotheek Aanzet, Groenmarkt 1, Gorinchem. Van 10 tot 12 uur op donderdagochtend.

Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers! Ook zin om creatief bezig te zijn? In totaal zijn er in het jaar zes blokken van vijf lessen. De komende lesblokken staan in het teken van de expositiemogelijkheden in de stad, waar we zelf vorm aan geven. We bezoeken zeker het museum en lopen een beeldenroute door de stad. Daarnaast doen we mee aan uitdagende exposities in de stad. Samen met de cursisten bepalen we de rest van het programma.

De kosten bedragen € 75,- voor 6 lessen. Aanmelden en meer informatie over de lessen via 06 55962895 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk voor voorbeelden van eerder gemaakt werk op www.ateliergorinchem.nl of www.facebook.com/atelierGor .

 

Over Atelier Gorinchem

Stichting Atelier Gorinchem

 "Verbinden door Kunst"

Stichting Atelier Gorinchem zet zich in om kunst en cultuur op een creatieve manier in Gorinchem te bevorderen.

 

Ondertussen op Facebook

Copyright © 2020 Atelier Gorinchem. All Rights Reserved. Designed By © Fotoexpressie

Search